Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Bornholmer kaninerStor fælles udstilling: Levende hobbyer

Lørdag er udstillingen åben klokken 12-17 og søndag klokken 10-16.

Tre bornholmske foreninger er gået sammen om at skabe en ny, fælles udstilling med stuekultur, racefjerkræ og racekaniner. Udstillingen kaldes Levende Hobby 2010.
Stuekultur Bornholm, Bornholms Racefjerkræ og Bornholms Racekanin Forening plejer at holde hver sin udstilling i løbet af oktober og november - ofte på Rønneskolens afdeling Østre. I år har de i stedet arrangeret en stor udstilling, som finder sted i Søndermarkshallen både lørdag og søndag.

Stuekultur Bornholm udstiller cirka 60 fugle solo og 20 volierer med grupper af fugle. En del medlemmer har tidligt på året fået udleveret en stikling og vil på udstillingen udstille de flotte blomster. Traditionen tro vil Stuekultur Bornholm også have tombola. Årets nyhed er en afdeling med havedamme.
Bornholms Racefjerkræ har haft fremgang, og foreningens 32 seniorer og seks juniorer udstiller cirka 90 høns og haner. Foreningens dyr har en høj standard, som også på landsplan gør sig gældende. Bornholms Racefjerkræ har det populære hønselortespil både lørdag og søndag.

Bornholms Racekanin Forening har også haft fremgang i år - på hele 30 procent. I år vil 16 udstillere komme med 107 kaniner i 22 racer og varianter. Henning Hansen kommer med sine Isabella-kaniner for første gang, efter at han fik moderdyrene hjem fra Norge. Simon Christensen udstiller sine engelske væddere, som er kendetegnet ved deres enormt store ører. Derudover er der en stor udstilling af dværgkaniner i mange farver og varianter.

Foruden de tre arrangører kan publikum opleve gæsteudstillere, som blandt andet tæller Fotogruppen Rotna, Bornholms Snapselaug og Torbens Hestetransport & Foder.

af: Henrik Nielsen. Torsdag 7. oktober 2010

 

Lånt af: tidende.dk

Opdateret 15/11/2011

Besøg  
066295